مطالعه جامعه ­شناختی رابطه توسعه با نابرابری اجتماعی و فقر با تأکید بر دسترسی به خدمات بهداشتی و درمانی (مطالعه موردی شهر تهران)

نویسندگان

    روزیتا خسروی دانشجوی دکتری، گروه جامعه¬شناسی، واحد دهاقان، دانشگاه آزاد اسلامی، دهاقان، ایران.
    محمد علی چیت ساز * استادیار، گروه جامعه شناسی، واحد دهاقان، دانشگاه آزاد اسلامی، دهاقان، ایران. Mad3175@yahoo.com
    کاظم قجاوند استادیار گروه مددکاری اجتماعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی¬شهر، خمینی¬شهر، ایران.
https://doi.org/10.61838/jsied.4.4.4

کلمات کلیدی:

نابرابری اجتماعی, فقر, خدمات بهداشتی و درمانی, شهر تهران

چکیده

فقر مشکلی است که برای سالیان متمادی در بین کشورهای مختلف وجود داشته و علیرغم رشد اقتصادی در میان کشورهای توسعه نیافته و یا در حال توسعه همچنان ادامه دارد. یکی از مقوله­های مهم اجتماعی که در معرض تأثیر مستقیم و غیرمستقیم مسیر توسعه اقتصادی قرار میگیرد، وضعیت تحصیل یا آموزش، بهداشت و درمان، اشتغال، فقر و درآمد افراد جامعه است. با توجه به اهمیت میزان توسعه­یافتگی مناطق مختلف شهر تهران در سال­های اخیر و اینکه کدام شاخص‌های نابرابری اجتماعی و فقر در ارتباط بیشتری با مسأله توسعه مناطق مختلف شهر تهران می‌باشد بااهداف تعیین رابطۀ بین  میزان توسعه­یافتگی در مناطق شهر تهران  با دسترسی بیشتر به خدمات بهداشتی و درمانی برای شهروندان، این تحقیق به صورت کمی و کیفی انجام شد. در بخش کیفی، از روش تحلیل استقرایی، مصاحبه نیمه­ساختار­یافته با متخصصان با روش دلفی استفاده و در بخش کمی، جامعه آماری شامل شهروندان مختلف شهر تهران که به صورت تصادفی ساده انتخاب و از روش­های اسنادی و میدانی (پرسشنامه) استفاده شد و داده­های جمع‌آوری شده مورد تجزیه‌وتحلیل قرار گرفتد. نتایج نشان می­دهد که ازمنظر جامعه­شناختی بین توسعه با نابرابری اجتماعی و فقر در شهر تهران رابطه وجود دارد و هرچه میزان توسعه­یافتگی در مناطق شهر تهران بیشتر باشد، دسترسی به خدمات بهداشتی و درمانی بیشتر خواهد بود.

دانلود

چاپ شده

۱۴۰۳/۱۰/۰۲

ارسال

۱۴۰۳/۰۶/۱۵

بازنگری

۱۴۰۳/۰۸/۰۱

پذیرش

۱۴۰۳/۰۸/۱۴

شماره

نوع مقاله

مقالات

ارجاع به مقاله

خسروی ر.، چیت ساز م. ع.، و قجاوند ک. . (2024). مطالعه جامعه ­شناختی رابطه توسعه با نابرابری اجتماعی و فقر با تأکید بر دسترسی به خدمات بهداشتی و درمانی (مطالعه موردی شهر تهران). نشریه پژوهش و نوآوری در تربیت و توسعه، 4(4)، 56-71. https://doi.org/10.61838/jsied.4.4.4

مقالات مشابه

91-100 از 134

همچنین برای این مقاله می‌توانید شروع جستجوی پیشرفته مقالات مشابه.